مروری بر اهمیت و کاربرد به‌کارگیری آزمون‌های غیرمخرب در صنایع غذایی
کد مقاله : 1016-IRNDT
نویسندگان
رقیه اشرفی یورقانلو *1، مهلا پیروزی فرد2، هاله همتی2
1دانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ‏ای، تهران، ایران
2کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه‏ ای، تهران، ایران
چکیده مقاله
روش‌های مختلفی جهت ارزیابی کیفیت و تعیین تقلب در مواد غذایی و محصولات کشاورزی وجود دارد که این روش‌ها می‌توانند به دو شکل مخرب یا غیرمخرب باشند. روش‌های غیرمخرب با توجه به اینکه اغلب آنها نیاز به آماده‌سازی نمونه ندارند برای تجزیه و تحلیل مواد غذایی بسیار مناسب هستند، این روش‌ها تجزیه و تحلیل سریعی از موادغذایی را ارائه می‌دهند و این امکان را به کاربر می‌دهند که چندین آزمایش را روی یک نمونه واحد انجام دهد بدون اینکه نمونه پس از آزمون تخریب شود. سموم و تقلبات یکی از مهم‌ترین محورهای تهدید سلامت غذایی است. بنابراین، توسعه یک روش غیرمخرب سریع، ساده، کم‌هزینه، غیرآلاینده و قابل اعتماد به منظور تشخیص باقی‌مانده سموم آفت‌کش، سموم تولید شده طی نگهداری نامناسب و تقلبات موادغذایی بسیار ضروری است. استفاده از روش‌های غیرمخرب باعث کاهش ضایعات محصولات و افزایش دقت شناسایی آلودگی‌ها در مراحل مختلف بسته‌بندی و نگهداری می‌شود. در این مقاله مروری، ضمن بررسی اهمیت روش‌های غیرمخرب جهت تعیین کیفیت محصولات غذایی، به کاربرد این روش‌ها در تامین ایمنی محصولات غذایی اشاره شده است.
کلیدواژه ها
آزمون غیرمخرب، آفلاتوکسین، تقلبات غذایی، محصولات غذایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر