مروری بر اهمیت و کاربرد بهکارگیری آزمونهای غیرمخرب در صنایع غذایی |
کد مقاله : 1016-IRNDT |
نویسندگان |
رقیه اشرفی یورقانلو *1، مهلا پیروزی فرد2، هاله همتی2 1دانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران 2کارشناسی ارشد، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران |
چکیده مقاله |
روشهای مختلفی جهت ارزیابی کیفیت و تعیین تقلب در مواد غذایی و محصولات کشاورزی وجود دارد که این روشها میتوانند به دو شکل مخرب یا غیرمخرب باشند. روشهای غیرمخرب با توجه به اینکه اغلب آنها نیاز به آمادهسازی نمونه ندارند برای تجزیه و تحلیل مواد غذایی بسیار مناسب هستند، این روشها تجزیه و تحلیل سریعی از موادغذایی را ارائه میدهند و این امکان را به کاربر میدهند که چندین آزمایش را روی یک نمونه واحد انجام دهد بدون اینکه نمونه پس از آزمون تخریب شود. سموم و تقلبات یکی از مهمترین محورهای تهدید سلامت غذایی است. بنابراین، توسعه یک روش غیرمخرب سریع، ساده، کمهزینه، غیرآلاینده و قابل اعتماد به منظور تشخیص باقیمانده سموم آفتکش، سموم تولید شده طی نگهداری نامناسب و تقلبات موادغذایی بسیار ضروری است. استفاده از روشهای غیرمخرب باعث کاهش ضایعات محصولات و افزایش دقت شناسایی آلودگیها در مراحل مختلف بستهبندی و نگهداری میشود. در این مقاله مروری، ضمن بررسی اهمیت روشهای غیرمخرب جهت تعیین کیفیت محصولات غذایی، به کاربرد این روشها در تامین ایمنی محصولات غذایی اشاره شده است. |
کلیدواژه ها |
آزمون غیرمخرب، آفلاتوکسین، تقلبات غذایی، محصولات غذایی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |