افزایش کیفیت خشک کردن برنج شلتوک با سیستم غیر مخرب تبرید LPG در خشککن بستر ثابت |
کد مقاله : 1024-IRNDT |
نویسندگان |
مائده لیلایی *1، اکبر عربحسینی1، هادی صمیمی اخیجهانی2 1گروه فنی کشاورزی، دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان)-دانشگاه تهران، تهران، ایران 2گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران |
چکیده مقاله |
رطوبت نسبی بالا در مناطق مرطوب، خشک کردن برنج را کند کرده و منجر به جذب مجدد رطوبت میشود. استفاده از سیستم خنکسازی با گاز مایع برای کاهش رطوبت هوا، زمان خشک کردن را به طور مؤثری کاهش داده و کیفیت محصول را بهبود میبخشد. این روش دوستدار محیطزیست به طور غیرمخرب و مؤثر، کیفیت برنج و کارآیی فرآیند را ارتقاء میدهد. در این مطالعه تأثیر کاهش رطوبت بر کیفیت برنج هاشمی بررسی شده و از روش سطح پاسخ برای بهینهسازی شرایط خشک کردن با دما (40℃، 45، 50)، سرعت هوا (7/1، 2/2، 7/2 m⁄s) و رطوبت نسبی (70، 80 و 90 %) استفاده شد. نتایج نشان داد که کاهش رطوبت هوا به رطوبت 6 درصد و کمترین میزان ترکخوردگی 2 درصد منجر شد. دما تأثیرگذارترین عامل با 09/73 درصد تأثیر بود. شرایط بهینه شامل دمای 40 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 80 درصد و سرعت هوای 7/1 متر بر ثانیه، نرخ ترکخوردگی 2 درصد و شاخص مطلوبیت 958/0 را به دنبال داشت. روش سطح پاسخ تطابق خوبی را برای شاخص ترکخوردگی (R² = 0.98) نشان داد. بکارگیری این سیستم، یک روش مؤثر و غیرمخرب برای خشک کردن سنتی و صنعتی برنج در مناطق مرطوب است. |
کلیدواژه ها |
ترکخوردگی برنج، سامانه خنکسازی گاز مایع، خشک کردن برنج، فرآیند غیرمخرب، RSM |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |